Kurnia Illahi Bulan May 2015

Bismillahirrahmannirrahim,

Syukur, Alhamdulillah.

Pada 15 May 2015, kami menyambut kehadiran seorng puteri dalam hidup kami.Sy mcm tak percaya dah ade 2 org anak skrg…

Sangat teruja dengan kelahiran Amiera, anak gegirl yg mmg kami nanti2kan… Masa kndungan 4 bln sy tak sabar nk g scan,nak tau jntina bby,sebb time abg azzam dl,4 bln dah tau bby boy,tp yg ni doc ckp tak nmpak lg,tak clear.. Tp kmi tak ptus asa trus bdoa pd Allah agr dikurniakan bby girl…kndungan 6 bln sy g scan lg,ngan hati yg berdebar2,bkn sy je yg nervous,suami pun sme mnuggu jwpn doc,doc ckp “most likely a girl” tersenyum lebar kmi…nakkan kepastian kmi g bt scan 4d plak kt klinik yg berlainan,masa tu kndungan 7 bln,doc tu ckp confirm bby girl…sy rasa mcm nak sujud syukur je time tu..Terima kasih Ya Allah..

Opsss sorry,sgt excited dpt bby girl ni, terlupa motif tulis blog ni,sebnarnya sy nak share pnglaman sy mngandung kali ke2 ni… Bersyukur sgt sepanjang tempoh mngandung 39 weeks sumenya berjalan ngan lancar…bby dlm kandungan membesar ngan sehat, pastinya bby mndapat nutrisi lengkap yg seimbang sebabnya ummi die amalkn NUTRISI HERBALIFE..yeeaahh

Stiap pagi kami sekeluarga akan breakfast ngan nutrisi herbalife dan pastinyaa rasa happy sgt dpt bekalkn makanan yg terbaik kpd bby dlm perut,abg Azzam n suami tercinta…(lagi best sebab tak perlu ketung ketang penat memasak d dapur)…Lunch plak sy mkn spt biasa,ade nasi,lauk n sayur2an….ptg amik snek iaitu buah2an dan kekacang..
Mkn malam sy akan minum shake lg..
Sy bukan mngamalkn nutrisi Herbalife time pregnant je tau, tp kami sekeluarga dah consume 3 thun lebih…thun ni thun ke4 kami berpose ngan herbalife…

Rasa cpt penat,letih n tak bermaya bukan alasan smsa sy mngandung, sebabnya sy ade Herbalife Teamix yg mmbuatkn sy bertenaga je spnjg hari n bby pun aktif kicking dlm perut…sy suka teamix peach…

image

Masa kndungan msuk 7 bln n smpai skrg sy jgk mngamalkn Omega3 Fish Oil…bykkan benifitnya…

image

Multivitimin n mineral & calcium plus sume sy telan jgk…hehee
Sume ibu2 nak beri yg terbaik kan pd bby…

Dan inilah chaya mata kami yg ke2 yg lahir normal seberat 3.34kg..

image

Terima kasih Ya Allah atas anugerah-Mu & Thank you Herbalife

Sekian d cni shja perkongsian sy…skrg sy nak fokus trunkn berat bdn n dptkn berat ideal sy…nti sy kongsikn hasilnya ya…yg ni bru 3mggu pas bsalin…

image

-Amie_Jun_2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s