Kepentingan Sarapan Sihat & Seimbang

Salam,

image

image

image

Kebiasaan rakyat Malaysia bersarapan 350-650 kalori setiap pagi, ada juga yang bersarapan shingga 1000kcal. Tambahan kbyakannya Hi GI & rendah Nutrisi. Hasilnya? Malaysia No.1 Obese & Diabetes di Asia. Risiko mdpt penyakit kronik juga meningkat.

Sarapan paling baik adalah Low-GI nya, Kalori tidak melebihi 200kcal & Nutrisi Lengkap. Hasilnya? Sentiasa bertenaga, berat ideal, komposisi dalaman badan yang sihat & penuaan secara sihat.

Just Sharing.

Need Coaching for Health & Weight Management?
Contact Me Now:)

Alhamdulillah.

How Can You Live Life To The Fullest?

image

Bismillah,

How Can You Live Life To The Fullest?

Here’s just 5 steps to get started:

1. Exercise: I also call it getting your heart beat up.
Make sure in the morning you do at least 30 minutes that pumps you up and makes you feel awake from the inside.

2. Commit to something you think you can’t: pick one thing, only one, which might give a small result but take one thing.

3. Visualize your Outcomes: Build an image on your mental screen of how you would achieve what you desire.

4. Take Action: If it is about changing your job, pick your computer and make that CV.
If its relationship, take your partner out for dinner and talk it out.
Start small but START.

5. Celebrate the results: As you would see you would already start achieving.
Now go out and CELEBRATE. It is important,
you have to go out and cherish every second of it.
============================================

If you follow these steps dilligently, you’ll never again
find yourself saying “I can’t do it” or “I’m not good enough”!

Better And Better

#PersonalDevelopment
#Life

Kurnia Illahi Bulan May 2015

Bismillahirrahmannirrahim,

Syukur, Alhamdulillah.

Pada 15 May 2015, kami menyambut kehadiran seorng puteri dalam hidup kami.Sy mcm tak percaya dah ade 2 org anak skrg…

Sangat teruja dengan kelahiran Amiera, anak gegirl yg mmg kami nanti2kan… Masa kndungan 4 bln sy tak sabar nk g scan,nak tau jntina bby,sebb time abg azzam dl,4 bln dah tau bby boy,tp yg ni doc ckp tak nmpak lg,tak clear.. Tp kmi tak ptus asa trus bdoa pd Allah agr dikurniakan bby girl…kndungan 6 bln sy g scan lg,ngan hati yg berdebar2,bkn sy je yg nervous,suami pun sme mnuggu jwpn doc,doc ckp “most likely a girl” tersenyum lebar kmi…nakkan kepastian kmi g bt scan 4d plak kt klinik yg berlainan,masa tu kndungan 7 bln,doc tu ckp confirm bby girl…sy rasa mcm nak sujud syukur je time tu..Terima kasih Ya Allah..

Opsss sorry,sgt excited dpt bby girl ni, terlupa motif tulis blog ni,sebnarnya sy nak share pnglaman sy mngandung kali ke2 ni… Bersyukur sgt sepanjang tempoh mngandung 39 weeks sumenya berjalan ngan lancar…bby dlm kandungan membesar ngan sehat, pastinya bby mndapat nutrisi lengkap yg seimbang sebabnya ummi die amalkn NUTRISI HERBALIFE..yeeaahh

Stiap pagi kami sekeluarga akan breakfast ngan nutrisi herbalife dan pastinyaa rasa happy sgt dpt bekalkn makanan yg terbaik kpd bby dlm perut,abg Azzam n suami tercinta…(lagi best sebab tak perlu ketung ketang penat memasak d dapur)…Lunch plak sy mkn spt biasa,ade nasi,lauk n sayur2an….ptg amik snek iaitu buah2an dan kekacang..
Mkn malam sy akan minum shake lg..
Sy bukan mngamalkn nutrisi Herbalife time pregnant je tau, tp kami sekeluarga dah consume 3 thun lebih…thun ni thun ke4 kami berpose ngan herbalife…

Rasa cpt penat,letih n tak bermaya bukan alasan smsa sy mngandung, sebabnya sy ade Herbalife Teamix yg mmbuatkn sy bertenaga je spnjg hari n bby pun aktif kicking dlm perut…sy suka teamix peach…

image

Masa kndungan msuk 7 bln n smpai skrg sy jgk mngamalkn Omega3 Fish Oil…bykkan benifitnya…

image

Multivitimin n mineral & calcium plus sume sy telan jgk…hehee
Sume ibu2 nak beri yg terbaik kan pd bby…

Dan inilah chaya mata kami yg ke2 yg lahir normal seberat 3.34kg..

image

Terima kasih Ya Allah atas anugerah-Mu & Thank you Herbalife

Sekian d cni shja perkongsian sy…skrg sy nak fokus trunkn berat bdn n dptkn berat ideal sy…nti sy kongsikn hasilnya ya…yg ni bru 3mggu pas bsalin…

image

-Amie_Jun_2015

Herbalife SKIN – Kini di Malaysia!!

 

(Video) Herbalife SKIN Basic Program.

“Herbalife SKIN is solution-based skin care nutrition that balances ingredients, botanicals, and extracts with proven science for a luxurious experience and healthier-looking skin every day.”

Herbalife_SKIN_Myen

“Herbalife SKIN brings you a rewarding daily experience. Beautiful, healthier, younger-looking skin through FORMULA, FEEL and FAST RESULTS.”

Untuk ketahui lebih lanjut tentang Herbalife SKIN, sila layari : http://www.herbalifeskin.com/

Order Now!! : Click Here

Herbalife Formula 1

Herbalife Formula 1 :
formula-1-strawberry herb-imge-1

What Is It?

♦ A nutritious meal replacement shake mix
with soy protein, healthy fibre, and up to 16
essential vitamins and minerals, plus herbs.

♦ Provides a Healthy Meal with balanced nutrition, including 8.7 – 9.9 gram of Heart Healthy Soy Protein to help you feel full & stay satisfied longer.

♦ 5 delicious flavours:
French Vanilla, Dutch Chocolate, Strawberry,
Tropical Fruit, and Cappuccino

……………………………..
Why is it important?

• 25% population obese

• 10,000+ deaths per annum –
heart attack, strokes, kidney failure

• 3 million with high cholesterol

• Formula 1 shakes include soy protein, fibre, and
essential nutrients to support healthy weight
management and overall good health*
…………………………………………
Herbalife Unique Solution:

• Scientifically formulated to nourish your body for
optimal metabolism, growth, repair and
reproduction at the cellular level (Cellular Nutrition).

• A nutritious meal replacement shake for
weight management and overall good
health

Diabetes Kian Membimbangkan

Diabetes Kian Membimbangkan

HLF_is_the_Solution

HARIAN METRO, ISNIN 20 JANUARI 2014.
.
***DIABETES KIAN MEMBIMBANGKAN***
.
Apabila seseorang mengalami Diabetes, risiko mendapat penyakit kronik lain seperti sakit jantung d sbgnya..

Petua elak Hipertensi, Serangan jantung melalui : KAWAL BERAT BADAN & PEMAKANAN.
.
Paling menyedihkan: Ramai tahu TAPI “Tidak Ada Masa”.
.
“Take a good care of your body, thats the only place u have to live”
.
We Have the Solution, Its Herbalife Nutrition! it is Simple as 123.
…. Tidak ada lagi alasan utk tidak ada masa…
.
Ask Me How
Hadee: 019-3020996
Emilia: 019-2129650